Panhoventocht
+32 495 201 456
Panhovenstraat 5 Peer

Natuurlijk is een recreatierit geen elegantiewedstrijd. Maar dit betekent niet dat u met om het even welke aanspanning de weg op kunt.

In de eerst plaats dient u over een veilig rijtuig te beschikken.

  • Een sulky bijvoorbeeld is niet geschikt om het bos mee in te rijden of om door heuvelachtig terrein mee te rijden. Zorg dat de constructie en het onderhoud van uw rijtuig alle waarborgen bieden voor de veiligheid van uzelf, uw passagiers en de andere deelnemers aan de rit.
  • Hetzelfde geldt voor uw tuig. Tuigen die met touwtjes of ijzerdraad bij elkaar gehouden worden, zijn compleet onbetrouwbaar indien er zich onderweg ook maar een klein incident zou voordoen. Wanneer uw paard schrikt en opzij springt bijvoorbeeld, vallen de “stukken” meteen uit elkaar. Met alle gevolgen van dien.
  • Zorg dat uw paarden of pony’s netjes verzorgd en proper gepoetst ingespannen worden.
  • U hebt voor u thuis vertrekt nagekeken dat het hoefbeslag van uw paarden in orde is. Een paard kan altijd een hoefijzer verliezen, maar toch zijn het vaak dezelfden die tijdens een uitstap hoogdringend een beroep moeten doen op de plaatselijke smid. Tracht dit te voorkomen door uw paarden tijdig te laten beslaan.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button