Panhoventocht
+32 495 201 456
Panhovenstraat 5 Peer

Denk tijdens wandelingen ook aan de veiligheid van de andere deelnemers.

Men komt niet met een compleet groen paard naar een rally om het daar voor het eerst in te spannen. Doe dit thuis op vertrouwd terrein en met de nodige hulp.

Bij het uitspannen gebeuren soms bangelijke ongelukken door het niet in de juist volgorde aftuigen van de paarden. Denk eraan dat uw paard of pony altijd en overal eerst losgemaakt moet worden van wagen vooraleer u het hoofdstel afneemt. Dus eerst de strengen, disselriemen en/of stopriemen losmaken voordat u het paard verder aftuigt.

Elk ingespannen paard kan altijd onververwacht schrikken en het op een lopen zetten met de koets achter hem aan. Wanneer dit gebeurt nadat het hoofdstel afgenomen werd, staat u volledig machteloos. U kunt in dit geval nog één ding doen: bidden om een goede afloop.

Een absoluut te vermijden fout die men ook nog al vaak ziet, is het zorgeloos achterlaten van paarden en pony’s terwijl deze nog aangespannen zijn! Ook hier geldt dat zelfs het rustigste “café-paard” zich kan losrukken uit angst voor een hond, een rondwaaiend stuk plastic, enz…

Dus: nooit doen.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button