Panhoventocht
+32 495 201 456
Panhovenstraat 5 Peer
  • Recrea-Men v.z.w. is een zelfstandige en onafhankelijke vereniging van, en voor, recreatieve menners en ruiters.
  • Wij organiseren recreatieve ruiter- en mentochten op zoveel mogelijk verschillende plaatsen en dit in een gezellige clubsfeer.
  • Er is geen competitie of rijden niet om ter snelst en tooien ons niet om ter mooist of ter grootst.
  • We houden alles netjes en zo veilig mogelijk voor mens en dier.
  • Iedereen, met eender welk veilig span, is bij ons welkom.
  • Als lid kunt u gratis aan al onze activiteiten deelnemen. We zijn met meer dan 200 leden en houden jaarlijks een 25 à 30 activiteiten.
  • Soms houden we ook een stadswandeling (Brussel of Antwerpen). Deze zijn volledig verhard en worden gereden in colonne en onder politiebegeleiding.
  • Jaarlijks houden we ook een clubdag.

Onze tochten zijn ongeveer 30 à 35km lang en lopen zoveel mogelijk langs onverharde wegen door de natuur. Ze zijn met pijltjes bewegwijzerd zodat iedereen afzonderlijk en op eigen tempo kan rijden. Ze eindigen meestal met een kegeltjesparcours (voor de liefhebbers). Deze sportieve afsluiter bevordert de wendbaarheid van uw span.

Onze plaatselijk werkgroepen zijn inrichters van onze tochten. Ze kennen beter dan wie ook de plaatselijke menpaden, en de beheerders van de gebruikte domeinen. Zij zijn de pijlers van de club en hun afgevaardigden vormen ons bestuur.

Verzekering

De club heeft een verzekering voor B.A. voor haarzelf, en voor de inrichters van de tochten en hun helpers. Ook voor L.O. voor de inrichters en de helpers, echter niet voor de deelnemers. Daarom vragen, en verwachten we van onze leden dat ze, met hun span, verzekerd zijn voor B.A. tegenover alle derden (ook de passagiers op hun koets).

Lidgeld

Het lidgeld wordt gebruikt om de tochten te ondersteunen, de verzekering te betalen en de club draaiende te houden.

Lid worden van Recrea-Men

Bestuur van Recrea-Men

Marc Soontjens
Voorzitter
Luc Alen
Secretariaat
Fabienne Vanderheyden
Bestuurslid